Polityka prywatności

I. Informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług sklepu internetowego https://bagate.la (dalej: „Serwis”).

II. Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych zawartych w Serwisie jest Kamila Tarnowska prowadząca działalność gospodarczą pod firmą BAGATELA KAMILA TARNOWSKA, z siedzibą pod adresem: ul. Rycerska 23, 95-070 Rąbień, NIP: 7311974446, REGON: 101809108 (dalej: „Administrator”).

III. Bezpieczeństwo danych osobowych

Administrator dokłada wszelkich starań, aby dane osobowe były odpowiednio zabezpieczone przed dostępem osób nieupoważnionych. W tym celu stosowane są odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zgodne z przepisami prawa, w tym ustawą o ochronie danych osobowych oraz RODO.

IV. Podstawa przetwarzania danych

Dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

V. Cele przetwarzania danych osobowych

  1. Zakładanie i zarządzanie kontem użytkownika w Serwisie.
  2. Realizacja zamówień złożonych w Serwisie.
  3. Obsługa reklamacji i zwrotów.
  4. Prowadzenie działań marketingowych i analitycznych.
  5. Przesyłanie newslettera, o ile użytkownik wyraził na to zgodę.

VI. Odbiorcy danych

Dane osobowe mogą być przekazywane następującym odbiorcom:

  1. Podmiotom świadczącym usługi hostingowe.
  2. Firmom kurierskim realizującym dostawy zamówień.
  3. Podmiotom świadczącym usługi księgowe i prawne.
  4. Dostawcom narzędzi analitycznych i marketingowych, takich jak Google Analytics, Google Tag Manager, Facebook, TikTok.

VII. Prawa użytkowników

Użytkownikom przysługują następujące prawa:

  1. Prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii.
  2. Prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych.
  3. Prawo do usunięcia danych.
  4. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych.
  5. Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych.
  6. Prawo do przenoszenia danych.
  7. Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

VIII. Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbierane są dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Anonimizowany ciąg znaków utworzony z adresu e-mail użytkownika (zwany też hashem) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia, czy jest używany. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna pod adresem: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza obrazek profilowy użytkownika jest widoczny publicznie w kontekście jego komentarza.

IX. Media

Jeśli użytkownik jest zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywa na witrynę obrazki, powinien unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

X. Polityka plików cookie

1. Wstęp

Polityka plików cookie określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach użytkownika za pomocą plików cookie, które są wykorzystywane do świadczenia usług żądanych przez użytkownika drogą elektroniczną przez Serwis.

2. Czym są pliki cookie?

Pliki cookie to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na urządzeniu użytkownika podczas przeglądania stron internetowych. Istnieją różne rodzaje plików cookie, które mogą być używane w Serwisie: a) Niezbędne do korzystania z Serwisu. b) Analityczne i marketingowe.

3. Jakie pliki cookie wykorzystujemy?

a) Niezbędne pliki cookie

Zapewniają prawidłowe funkcjonowanie Serwisu i jego podstawowych funkcji. Te pliki cookie są zwolnione z obowiązku uzyskania zgody użytkownika zgodnie z art. 173 ust. 3 ustawy prawo telekomunikacyjne.

b) Analityczne i marketingowe pliki cookie

Służą do celów analitycznych i marketingowych oraz są niezbędne do prawidłowej obsługi sklepu. Wykorzystywane są narzędzia takie jak:

  • Google Tag Manager: Umożliwia zarządzanie znacznikami strony internetowej za pośrednictwem jednego interfejsu.
  • Google Analytics: Umożliwia śledzenie ruchu na stronie i analizowanie zachowań użytkowników.
  • Facebook Pixel: Służy do śledzenia konwersji oraz tworzenia grup odbiorców do celów marketingowych.
  • TikTok Pixel: Umożliwia śledzenie działań użytkowników w Serwisie i kierowanie do nich spersonalizowanych reklam.

4. Zgoda na instalację plików cookie

Podczas pierwszej wizyty na stronie wyświetlany jest baner informujący o stosowaniu plików cookie. Użytkownik ma możliwość wyrażenia zgody na wszystkie pliki cookie lub ich odrzucenia. Zgoda na wykorzystywanie wszystkich opisanych plików cookie jest konieczna do realizacji misji oraz podstawowych funkcjonalności sklepu.

5. Brak zgody na instalację plików cookie

Jeśli użytkownik nie wyraża zgody na zapisanie i przetworzenie choćby części plików cookie, proszony jest albo o opuszczenie strony, bądź używanie zewnętrznych narzędzi do blokowania niechcianych plików cookie.

6. Modyfikowanie ustawień plików cookie

Użytkownik może zarządzać ustawieniami plików cookie z poziomu przeglądarki internetowej lub za pomocą specjalnych dodatków, takich jak Ghostery.

XI. Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny te mogą zbierać informacje o użytkowniku, używać plików cookie, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować interakcje użytkownika z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie interakcji użytkownika z osadzonym materiałem, jeśli użytkownik posiada konto i jest zalogowany w tamtej witrynie.

XII. Jak długo przechowujemy twoje dane

Dane osobowe użytkowników są przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów, dla których zostały zebrane, w tym dla zapewnienia prawidłowego funkcjonowania Serwisu będącego sklepem internetowym.

  1. Komentarze: Jeśli użytkownik zostawi komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu Serwis jest w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.
  2. Dane związane z zamówieniami: Dane przekazane podczas składania zamówienia są przechowywane przez okres niezbędny do realizacji zamówienia oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa dotyczącymi przechowywania dokumentacji księgowej (5 lat od końca roku podatkowego, w którym powstał obowiązek podatkowy).
  3. Konta użytkowników: Dla użytkowników, którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej, przechowujemy informacje osobiste wprowadzone w profilu użytkownika. Dane te są przechowywane do momentu usunięcia konta użytkownika.
  4. Dane marketingowe i analityczne: Dane wykorzystywane do celów marketingowych i analitycznych są przechowywane przez czas nieokreślony lub do momentu wycofania zgody przez użytkownika.
  5. Inne dane: Inne dane, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Serwisu oraz zapewnienia szybkości i sprawności procesu składania zamówień, są przechowywane przez czas nieokreślony lub do momentu wycofania zgody przez użytkownika.

Serwis podejmuje wszelkie działania, aby zapewnić bezpieczeństwo przechowywanych danych i ich zgodność z obowiązującymi przepisami prawa.

XIII. Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli użytkownik ma konto albo dodał komentarze w tej witrynie, może zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem jego danych osobistych będących w posiadaniu Serwisu, w tym całość tych dostarczonych przez użytkownika. Użytkownik może również zażądać usunięcia przez Serwis całości jego danych osobistych w posiadaniu Serwisu. Nie dotyczy to żadnych danych, które Serwis jest zobligowany zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

XIV. Gdzie wysyłamy twoje dane

Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

XV. Zmiany w Polityce Prywatności

Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Wszelkie zmiany będą publikowane na stronie Serwisu. Korzystanie z Serwisu po wprowadzeniu zmian oznacza akceptację nowej Polityki Prywatności.

XVI. Kontakt

W razie jakichkolwiek pytań dotyczących Polityki Prywatności, prosimy o kontakt pod adresem e-mail: biuro @ bagate.la

Koszyk
Scroll to Top